Здравейте.Имам следният въпрос,имам алфа 146,1.4 TS,97год.,ключът ми е от тези със копчето и червен светодиод,но като го натисна нищо не се случва.Днес разглобих една кутийка до плафона на осветлението отпред,вътре открих една платка със едно копче и зелен светодиод като натисна копчето на платката светодиода започва да премигва и забелязах че копчето на ключа като го натисна зеленият светодиод свети постоянно за около 6-7 сек. да не би да е някакъв вид обучение на ключа или имам някакъв друг проблем,за да мога да си задействам централното заключване от растояние с ключа?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно централното заключване?
Collapse
X
-
Това ми прилича на аларма, не на централно заключване. Всичките алфи имат централно - моят ключ например няма копче и светодиод, но е с централно - т.е. като заключиш шофьорската врата се заключва всичко - това е централното заключване, а това с бутона на ключа си е направо аларма, вързана към централното.
Аз нямам идея как работи, нека нкяой колега, който знае да ти обясни, но май има някакви теми за тази аларма, която е фабрична, потърси с търсачката, може да намериш нещо.
Успех!Alfa 145 1.6 TS 16V '99
Toyota Corolla 1.4 VVTi
Comment
-
Не е аларма. Моят ключ е същия и бутона е за отключване и заключване на вратите дистанционно. Проблема е че след като смених акумулатора вече не работи, но не ми се занимава. Заключвам с алармата."BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
Comment
-
Моя ключ е същия, от копчето се пуска алармата и заключват вратите. Алармата се вкл/изкл с друг ключ вътре в багажника. Според мен си смени батериите щото тва диодче не е много ..sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Първоначално публикувано от codeМоя ключ е същия, от копчето се пуска алармата и заключват вратите. Алармата се вкл/изкл с друг ключ вътре в багажника. Според мен си смени батериите щото тва диодче не е много ..Alfa Romeo 1.9 JTD
Comment
-
При 166 има на задния десен калник в багажника една ключалка от която можеш да си вкл и изкл алармата. Алармата е със обемни датчици, и не става да я вкл. със дете вътре или с отворен прозорец - почва да пищи.sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Първоначално публикувано от jjkaleот копчето се пуска алармата и заключват вратитеЗа заключването е ясно, но за алармата е вероятно ако я имаш.
"BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
Comment
-
Така да ви кажа как оправих проблема с малко помощ от фиат форума.1 стъпка .Натискам бутончето горе на панела и задържам. Започва да мига постоянно, натискам бутона на ключа и спира да мига в този момент. Според книгата, това значи заключена памет.
тази памет се отключва с 4 цифрен код при мен намиращ се на кодкартата ,а ето и как се въвежда, натискате един път копчето на платката диода премигва за кратко, изчаквате първото продължително премигване, от същтото копче вкарвате първата цифра от кода (пр.3 натискате три пъти коп.но така че диода да светва при всяко натискане ако числото е 0 пропускате )при вкарани 4 вярни цифри диода почва да премигва бързо ,тогава вече натискате копчето на ключа и го задържате докато не изгасне диода на ключа.Това е ,вече имам дистанционно управление на централното заключване.
Comment
Comment